fbpx
Сьогодні
19:26 14 Вер 2022

ЗСУ відбили атаки окупантів поблизу 8 населених пунктів на Донеччині, - Генштаб

російські загарбники намагаються евакуювати свої системи протиповітряної оборони, на Донецькому напрямку не полишають спроб просунутися вглиб українських територій — Силами оборони України відбиті ворожі атаки в районах восьми населених пунктів.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Так, за даними Генштабу, станом на 18:00 14 вересня війська російської федерації продовжують зосереджувати зусилля на спробах повного захоплення Донецької області, утриманні вже захоплених територій та зриві наступальних дій Сил оборони України на окремих напрямках.

Ворог здійснює вогневе ураження позицій українських підрозділів уздовж усієї лінії зіткнення, намагається відновити втрачене положення, переміщує свої війська та веде повітряну розвідку.

Загарбники продовжують тероризувати цивільне населення України, порушуючи закони та звичаї ведення війни. Від авіаційних і ракетних ударів ворога постраждала інфраструктура понад 15 населених пунктів, зокрема Білогорівки, Спірного, Верхньокам'янського, Степового, Сухого Ставка, Білогірки, Безіменного та Малої Сейдеминухи.

У ніч на 14 вересня російські війська завдали ракетних ударів по цивільній інфраструктурі Миколаєва і Краматорська. Загалом протягом поточної доби зафіксовані вісім ракетних і чотири авіаційних ударів та 15 обстрілів з реактивних систем залпового вогню противника.

Зберігається загроза авіаційних і ракетних ударів по всій території України.

На Волинському та Поліському напрямках, за інформацією Генштабу, обстановка суттєвих змін не зазнала.

На Сіверському напрямку російські війська обстріляли з танків, мінометів та артилерії райони Сеньківки і Блешні в Чернігівській області та Степного й Нововасилівки в Сумській області.

Повідомляється, що на Харківському напрямку інтенсивність ворожих обстрілів значно знизилася. Вогневого впливу зазнали населені пункти Басове та Куп'янськ.

На інших напрямках противник здійснив обстріли військової й цивільної інфраструктури із танків, мінометів та артилерії.

Зокрема, на Краматорському напрямку загарбники вдарили по районах Яремівки, Тетянівки, Райгородока, Дронівки, Кривої Луки, Сіверська, Верхньокам'янського, Званівки, Спірного та Білогорівки.

На Бахмутському напрямку війська рф обстріляли райони Миколаївки, Білогорівки, Яковлівки, Соледара, Бахмутського, Григорівки, Бахмута, Миколаївки Другої, Зайцевого, Нью-Йорка, Юр'ївки та Веселого; на Авдіївському напрямку – Уманського, Авдіївки, Первомайського, Водяного, Опитного, Красногорівки, Мар'їнки й Новомихайлівки.

На Запорізькому напрямку ворог завдав ударів по Богоявленці, Зеленому Полю, Новополю, Времівці, Великій Новосілці, Нескучному, Вугледару, Павлівці, Полтавці, Гуляйполю, Залізничному, Оріхову та Малих Щербаках.

На Південнобузькому напрямку російські війська били по Високопіллю, Зарічному, Кам'яному, Архангельському, Партизанському, Андріївці, Білогірці, Сухому Ставку, Тернових Подах, Благодатному, Мирному й Таврійському.

"У результаті успішних дій Сил оборони та знищення великої кількості живої сили противника, морально-психологічний стан окупантів вкрай низький", — повідомили в Генштабі.

Встановлено, що командування підрозділів загарбницьких військ погрозами відправки на позиції переднього краю без зброї намагається примусити особовий склад брати участь у бойових діях. У результаті близько 50 мобілізованих військовослужбовців рф з тимчасово захопленого міста Горлівка написали рапорти про відмову від подальшої участі у боях.

Для збереження окремих зразків військової техніки командування підрозділів протиповітряної оборони ворога намагається організувати евакуацію систем протиповітряної оборони вглиб тимчасово захоплених територій та на територію російської федерації. Зокрема, у ніч з 11 на 12 вересня в Луганській області були помічені колони з комплексами С-300 та "Бук", що рухалися з населеного пункту Лутугине в напрямку російсько-українського кордону.

На Донецькому напрямку ворог не полишає спроб просунутися вглиб території України. Повідомляється, що Сили оборони відбили атаки противника в районах Спірного, Соледара, Майорська, Зайцевого, Одрадівки, Веселої Долини, Водяного та Новомихайлівки.

Протягом поточної доби для підтримки дій наземних угруповань авіація Сил оборони України здійснила 11 ударів, уразивши шість позицій і місць скупчення живої сили й техніки противника та три позиції зенітних ракетних комплексів, а також збивши один ворожий літак.

Підрозділи українських ракетних військ й артилерії завдали ураження по пунктах управління, районах зосередження живої сили та бойової техніки ворога. Підтверджене знищення чотирьох реактивних систем залпового вогню "Град" у Херсонській області, які 12 вересня потрапили в зону ураження, та продовольчого складу загарбників у місті Докучаєвськ Донецької області.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: