fbpx
Сьогодні
14:42 04 Вер 2022

Зеленський провів телефонну розмову з главою Єврокомісії: про що говорили

Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський у неділю поговорив телефоном з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн

Про це він написав у своєму Twitter.

Як зазначив Глава країни, у розмові йшла мова про те, щоб якнайшвидше виділили Україні наступний транш макрофіну ЄС.

Нагадаємо, очікується, що наприкінці наступного тижня міністри економіки Євросоюзу у Празі погодять політичну декларацію на підтримку макрофінансової допомоги Україні на суму 5 млрд євро.

Про це також говорив і прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час візиту в Берлін, де поговорив про поставки зброї Україні з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром.

"Цього тижня очікуємо на черговий транш макрофінансової допомоги від ЄС у розмірі 5 млрд євро. Ми вдячні Німеччині та всім країнам Євросоюзу за фінансову допомогу.

Це дозволяє нам вистояти у війні, продовжувати фінансувати соціальні зобов'язання Уряду, підтримувати економіку, армію та фінансову стабільність у нашій державі", підкреслив прем'єр.

Крім того, Зеленський наголосив на необхідності підготовки 8-го пакету санкцій, який має містити також заборону на видачу віз громадянам РФ.

Зазначимо, що наразі Євросоюз тільки вирішив призупинити угоду про спрощений візовий режим з РФ, що ускладнить поїздки росіян в ЄС, але не заборонить їх.

Також, повідомив президент, він та фон дер Ляєн скоординували кроки з обмеження отримання росією надприбутків від продажу нафти й газу.

Окремо обговорили вступ України до ЄС.

"Розглянули можливості здійснення Єврокомісією швидкої оцінки, щойно Україна виконає сім її рекомендацій", -повідомив Зеленський.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: