fbpx
Сьогодні
12:21 01 Вер 2022

У ДБР відправили документи до країн ЄС щодо екстрадиції одного з фігурантів так званого батальйону Монако

Фото: колаж УП

Державне бюро розслідувань скерувало документи на екстрадицію одного з фігурантів журналістського розслідування про виїзд за кордон під час воєнного стану заможних українців

Про це повідомляє ДБР.

Заначимо, що ці українці є військовозобов'язаними громадянами.

Слідчі підтвердили місце перебування одного з фігурантів. Він є підозрюваним у кримінальному провадженні ДБР про незаконну розтрату коштів.

Наразі вживаються заходи для його затримання та екстрадиції до України. Потрібні документи вже скерували до відповідних країн Євросоюзу.

Крім того, щодо ще одного фігуранта журналістського матеріалу ДБР розслідує ухиляння від податків групою компаній, що належить фігуранту.

За даними слідства, під прикриттям податківців група компаній маніпулювала з фінансовою звітністю, проводила фіктивні господарські операції для зменшення сум, які потрібно платити до бюджету.

Також під час розслідування з'ясувалося, що ці компанії після окупації Криму продовжували працювати на півострові. За матеріалами ДБР на майно фігуранта наклали арешт.

Що за "Батальйон Монако"?

"Українська правда" 17 серпня опублікувала розслідування про те, що низка заможних українців, зокрема бізнесменів і політиків, виїхали за кордон після початку воєнного стану.

Та чудово відпочивають у Монако та Ніцці (Франція).

Після публікації матеріалу ДБР почало розслідування щодо виїзду за кордон військовозобов'язаних українців. У межах розслідування вивчаються обставини перетину державного кордону та роль і місце в цьому процесу посадовців у правоохоронних органах.

А вже 19 серпня журналісти отримали список із понад 80 фігурантами розслідування.

Поміж них народні депутати, бізнесмени та члени їхніх родин: олігарх Ігор Суркіс, народні депутати від забороненої ОПЗЖ Вадим Столар, Ігор Абрамович та інші.

Нагадаємо, що каз президента забороняє чоловікам 18-60 років під час воєнного стану виїжджати за кордон, проте є певні винятки.

Найвищий захід покарання за незаконний перетин кордону — кримінальна відповідальність: від трьох до п'яти років ув'язнення.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: