fbpx
Сьогодні
20:30 30 Сер 2022

У Міноборони закликають не давати оцінок діям ЗСУ та Сил оборони України

Керівництво Міністерства оборони України звернулось до всіх, хто пов'язує свою роботу з інформацією, має численну аудиторію і користується її довірою, утриматися від домислів і не давати оцінок діям ЗСУ та Сил оборони України.

Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в Телеграмі.

"Закликаємо усіх і кожного утриматися від домислів і не давати оцінок діям ЗСУ та Сил оборони України загалом. Нагадуємо, що тільки військове керівництво володіє усією повнотою інформації про обстановку на передових позиціях, відтак, саме військові посадові особи можуть надавати цю інформацію. Наголошуємо на неприпустимості подвійного трактування стратегічної та оперативної обстановки, що склалася на фронті російсько-української війни, жонглюванні військовою термінологією, намаганнях продукувати власні, нічим не обґрунтовані прогнози", – заявила Маляр.

Вона також відзначила, що так само неприпустимою є практика вирізання з контексту заяв окремих осіб, у тому числі офіційних, надання цим заявам різного забарвлення і трактування їх на власний розсуд.

"Головне правило – про військові дії, їх хід, наслідки та результати повідомляють Збройні Сили України!", – відзначила заступниця міністра.

Маляр закликала вірити в Українське військо, не ставити під сумнів дії командирів і не слугувати додатковим інструментом в руках російської пропаганди.

"Ворог підступний і безжалісний, він намагатиметься використати будь-яку перевагу, у тому числі інформаційну, аби завдати нам втрат. Слід врешті визнати, що вигадані перемоги не наближають, а лише віддаляють справжню Перемогу, за яку сьогодні б'ється увесь Український народ! Тому саме від усіх нас залежить, як скоро наша Перемога настане!", – підкреслила Маляр.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: