fbpx
Сьогодні
15:11 26 Сер 2022

Німеччина зменшує залежність від російського газу: у країні затвердили зимові заходи щодо енергозбереження

English version here

Країна прагне скоротити використання газу на 2% за допомогою нових правил.

Про це повідомляє ВВС, передає Бабель. 

У чому проблема? З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну все більше країн не хочуть мати нічого спільного з агресором. Багато міжнародних компаній покинули ринок росії, закрили там свій бізнес та порвали всі зв'язки. Найбільшою проблемою досі залишається імпорт російських енергоресурсів. Проте більшість країн-членів ЄС зобовʼязалися добровільно скоротити використання газу на 15% цієї зими. 

Яке рішення? Уряд Німеччини затвердив комплекс заходів щодо енергозбереження на зиму, які обмежать використання освітлення та опалення. Міністр економіки Німеччини заявив, що правила можуть заощадити приватним домогосподарствам, компаніям та державному сектору близько €10,8 мільярдів за два роки.

Як це працює? Так, починаючи з вересня, громадські будівлі (за винятком лікарень) опалюватимуться не більше ніж до 19 градусів тепла, а в підʼїздах, коридорах та фойє може бути повністю відключено опалення. Громадські памʼятники та будівлі також не підсвітлюватимуться, а підприємствам можуть заборонити підсвітлювати свої магазини вночі.

підсвітка будівлі

Площа Ремер у Франкфурті-на-Майні

Підігрів приватних басейнів також може бути заборонено. І країна віддаватиме пріоритет вантажу вугілля та нафти перед пасажирськими перевезеннями залізницею, а це означає, що пасажирам доведеться чекати.

Німеччина також планує проводити рекламні кампанії, щоби розповісти місцевим жителям, як вони можуть скоротити власне споживання. І на тлі побоювань щодо зимового дефіциту країна будує два термінали зрідженого природного газу на узбережжі Північного моря для покращення зберігання.

Це точно працює? Міністр економіки Німеччини Роберт Хабек заявив, що його країна хоче "якнайшвидше звільнитися від лещат російського імпорту енергоресурсів". Але він додав: "Загалом [нові] заходи заощаджують енергію. Однак не настільки, щоб ми могли сидіти склавши руки і говорити: «Цього достатньо зараз»".

Такі рішення уряду — це частина зусиль щодо зниження залежності країни від російського газу. До того, як росія вторглася в Україну, Німеччина отримувала 55% свого газу з рф, але зараз скоротила цю частку до 35% та пообіцяла повністю припинити імпорт. Тим не менш, Німеччина залишається величезним ринком для москви і заплатила майже €9 мільярдів за російську нафту та газ у перші два місяці повномасштабної війни. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: