fbpx
Сьогодні
17:22 25 Сер 2022

США розробляють план щодо обмеження доходів росії від продажу нафти, – ЗМІ

English version here

Сполучені Штати Америки розробляють план щодо обмеження доходів кремля від експорту нафти шляхом встановлення граничних цін на російські поставки за кордон.

Про це повідомляє Bloomberg.

Повідомляється, зокрема, що офіційні особи США стурбовані тим, що санкції Європейського Союзу щодо російської нафти, які набудуть чинності 5 грудня, можуть призвести до стрімкого зростання світових цін на нафту, через що ефект від санкцій буде обмеженим, оскільки високі ціни на нафту можуть значною мірою компенсувати росії втрати, яких вона зазнає від скорочення обсягів постачань. Встановленням обмеження ціни на російську нафту США сподіваються унеможливити збереження росією високих доходів від її продажу за кордон.

Цього тижня заступник міністра фінансів США Воллі Адейємо відвідає Індію, яка є одним з основних імпортерів російської сирої нафти, і однією з ключових тем під час зустрічі Адейємо з індійськими урядовцями буде встановлення граничних цін на російську нафту.

Експерти Bloomberg зазначають, що незалежно від того, чи відбудеться зниження ціни на російську нафту шляхом її обмежень на законодавчому рівні, ефект від очікувань цього рішення вже дає свої результати.

За їх словами, загроза введення цінових обмежень з боку США змусила російські нафтові компанії задуматися про забезпечення ринків для своєї нафти, і вони почали пропонувати покупцям довгострокові контракти із закладеною знижкою. Зокрема, за словами міністра туризму Індонезії Сандіага Уно, його країні запропонували "ціну, яка на 30% нижча, ніж ціна міжнародного ринку".

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: