fbpx
Сьогодні
21:36 25 Сер 2022

"Ми з вами в одному човні": Кулеба вважає, що путін атакував Україну і країни Європи

English version here

Фото: Mads Claus Rasmussen/ЕРА

президент рф володимир путін атакував Україну ракетами і танками, а країни Європи – штучно створеними цінами на енергоносії, інфляцією і своєю пропагандою.

На цьому наголосив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільному з італійським колегою Луїджі Ді Майо брифінгу в Києві, повідомляє "Укрінформ".

"Ті, хто думають, що путіну потрібна лише Україна, – глибоко помиляються. Я хочу, щоб люди в Італії, в інших європейських країнах розуміли, що путін атакував усіх нас.
Він атакує Україну ракетами і танками, але так само він атакує Італії високими, штучно створеними цінами на енергоносії, інфляцією і своєю пропагандою. Ми з вами в одному човні", – сказав він.

Глава МЗС додав, що Україна обов'язково переможе, але цей шлях їй потрібно пройти, щоб не дати росії, яка є шантажистом, перемогти.

Кулеба також поінформував, що скоординував з італійським колегою дії щодо неформальної зустрічі міністрів закордонних справ Євросоюзу наступного тижня, де обговорюватимуть санкційний тиск на росію і загальну європейську політику щодо України у її військовій і фінансовій сферах.

Крім того, глави дипломатій обговорили пакети безпекової допомоги, які надала Італія.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: