fbpx
Сьогодні
14:06 24 Сер 2022

Екорішення: McDonald’s представив колекцію позолочених прикрас зі сміття

McDonald's у Нідерландах представив обмежену колекцію ювелірних прикрас, виготовлених зі сміття.

Про це йдеться в матеріалі Adweek.

У чому проблема? Світ без сміття — це, напевно, щось нереальне. Після прибирання в квартирі чи будинку ми виносимо пакети різного непотребу. Але ще запитання: куди ми його виносимо, чи не закидаємо, наприклад, пластик разом з іншими відходами? Чи використовуємо спеціальні місця/контейнери для сміття? Чи сортуємо відходи, які можуть піти на переробку?

Яке рішення? У Нідерландах McDonald's почав займатися вторинною переробкою, використовуючи своє фірмове сміття для створення ексклюзивної колекції ювелірних виробів. Клієнти McDonald's, які викинуть своє сміття в спеціальний "золотий" контейнер у вибраних ресторанах, автоматично стають учасниками розіграшу, де призи — ювелірні прикраси.

McDonald's представив колекцію позолочених прикрас зі сміття
Як це працює? У рамках кампанії, створеної агентством TBWA\Neboko, мережа ресторанів фаст-фуду представила лімітовану колекцію ювелірних прикрас, зроблених зі сміття. Позолочені прикраси виготовила нідерландська сімейна компанія De Vaal, яка має шість поколінь досвіду перетворення сміття на ювелірні вироби.

До колекції ввійшли сережки, кільця та кулони. Вони виконані у формі паковання картоплі фрі, бургерів і стаканчиків для напоїв.

Це точно працює? Прикраси можна виграти в конкурсі. Для цього клієнти McDonald's мають викинути своє сміття в спеціальний "золотий" контейнер у вибраних ресторанах. Ті, хто це робить, автоматично стають учасниками розіграшу. Згодом ресторани визначать переможців.

"Перетворення, здавалося б, нікчемних предметів, які ви знаходите на вулицях, на цінні ювелірні вироби — дуже проривне. Особливо, коли ви стимулюєте людей викидати сміття в смітник і мати шанс повернути їх як обмежену колекцію ювелірних виробів McDonald's. Ось як треба заохочувати хорошу поведінку!" — говорить Дарре ван Дейк, головний креативний директор агенції TBWA\Neboko, яка займається кампанією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: