fbpx
Сьогодні
17:28 23 Сер 2022

З 24 лютого видатки бюджету склали майже 1 трильйон гривень, - Шмигаль

Від початку повномасштабного вторгнення росії видатки державного бюджету України склали майже 1 трильйон гривень.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, відкриваючи засідання уряду.

"Від початку повномасштабного вторгнення росії витрати державного бюджету склали майже 1 трлн грн. З них більш ніж 420 млрд грн було витрачено на оборону та безпеку нашої країни", – сказав Шмигаль.

Він додав, що більш як 40% всього, що Україна витрачала з державного бюджету – це потреби армії: 288 млрд грн на зарплати військових, 135 млрд грн — на придбання і ремонт військової техніки, закупівлю боєприпасів та продукції оборонного призначення.

"Сьогодні українці свідомі як ніколи. Український бізнес та українські громадяни, попри складнощі, сплачують податки, адже знають — так вони допомагають армії та нашим військовим. Інші видатки держави фінансуються за рахунок допомоги наших міжнародних союзників та запозичень через військові облігації", – наголосив Шмигаль.

Він також додав, що 180 днів повномасштабної війни показали, що українці можуть перемогти ворога.

"Ми продемонстрували стійкість на інституційному рівні. Ми втримали керованість державою і всіма ланками управління", – наголосив глава уряду.

Він наголосив, що для Кабінету Міністрів у цей період визначили п'ять стратегічних завдань.

"Перше і ключове — це фінансування армії та оборони нашої держави; друге — це виплата всіх соціальних зобов'язань та соціальний захист тих, хто цього потребує; третє — це макроекономічна стабільність та перебудова економіки на рейки воєнного часу; четверте — активний рух у площині європейської інтеграції; п'яте — підготовка масштабного Плану відновлення України та реалізація програм швидкої відбудови", – сказав Шмигаль.

Глава уряду наголосив, що українці борються за свою історію, за свою землю, за свою свободу, за своїх дітей та майбутнє для багатьох поколінь.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: