fbpx
Сьогодні
15:07 23 Сер 2022

Президент України: Деградація росії почалась із захоплення Криму

English version here

Фото: Віталій Носач, РБК-Україна

Деградація рф почалася ще із захоплення нею півострова Крим

Про це пише Рубрика, посилаючись на заяву президента Володимира Зеленського під час відкриття другого саміту Кримської платформи.

Як зазначив Глава країни, деградація продовжилася масованим терором, який здійснює країна-агресор від початку повномасштабного вторгнення в Україну.

"Деградація росії почалась з захоплення Криму, з терору проти кримськотатарського народу, корінного народу Криму, з репресій за релігійною ознакою, які стали чи не найбільш масштабними релігійними гоніннями в Європі у 21 столітті проти кримської мусульманської громади.

Були вигнання усіх людей, хто говорив, що Крим це Україна, хто не боявся захищати українську культуру, свободу в Криму і вбивства і катування ми все це бачили", наголосив президент.

Зеленський зазначив, що все це загарбники робили і продовжують робити в Криму з перших тижнів після його ганебного захоплення.

"Масований терор після 24 лютого став логічним завершенням цієї деградації держави, яку ще не так давно запрошували за стіл з Великою сімкою.

І яка тепер змагається за першість з найбільш жорстокими режимами минулого, що відповідальні за геноцид, загарбницькі дії і депортації", підсумував президент.

Раніше Президент Володимир Зеленський заявив, що росія отримає потужну відповідь у разі збільшення кількості обстрілів 23-24 серпня.

Зеленський зазначив, що має певну інформацію від української розвідки та іноземних партнерів щодо планів росії, і що загроза збільшення кількості обстрілів 23-24 серпня є.

Водночас президент зазначив, що така загроза з боку росії є щоденною і постійною.

Як повідомляла Рубрика, 23 серпня до Києва прибув президент Польщі Анджей Дуда – він братиме участь у саміті Кримської платформи.

Нагадаємо, сьогодні, 23 серпня стартував другий саміт Кримської платформи.

У другому саміті Кримської платформи візьмуть участь 60 лідерів різних країн

Зазначимо, що свою участь у саміті підтверджував генсек НАТО Столтенберг.

Цього разу саміт проводиться дистанційно, через повномасштабну війну в Україні.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: