fbpx
Сьогодні
09:36 16 Сер 2022

Розвідка Британії: Російський флот патрулює води поблизу берегів Крима

Кораблі Чорноморського флоту рф продовжують займати вкрай оборонну позицію

Про це інформує Рубрика, посилаючись на звіт Міноборони Британії.

Як зазначили у британській розвідці, патрулювання кораблів рф зазвичай обмежується акваторією в межах видимості кримського узбережжя.

"Це контрастує з підвищеною активністю російських військово-морських сил в інших морях, типовою для цієї пори року", наголошують розвідники в повідомленні.

Також у Міноборони Британії наголосили, що Чорноморський флот РФ продовжує використовувати крилаті ракети великої дальності для підтримки наземних наступів.

Проте наразі зазнає труднощів зі здійсненням ефективного контролю над морем.

"Він втратив свій флагман "Москва", значну частину бойових літаків морської авіації та контроль над Зміїним островом", підкреслюють британські розвідники у повідомленні.

У розвідці вказують, що обмежена ефективність Чорноморського флоту РФ підриває загальну стратегію вторгнення росії, частково тому, що морська загроза Одесі зараз значною мірою нейтралізована.

"Це означає, що Україна може відволікти ресурси, щоб чинити тиск на сухопутні війська росії в іншому місці", – підкреслили у звіті.

Раніше британська розвідка повідомляла, що росія перебуває на просунутій стадії планування проведення псевдореферендуму про приєднання так званої "ДНР".

Хоча незрозуміло, чи вже є остаточне рішення щодо голосування.

Також у британській розвідці повідомили, що неподалік Донецького аеропорту розгорнулися запеклі бої, війська рф прагнуть захопити трасу М04.

Британська розвідка вважає, що з огляду на обмежений ланцюг поставок, розмір запасів, які створила російська армія, буде ключовим для її витривалості на правому березі Дніпра в Херсонській області.

Нагадаємо, 9 серпня британська розвідка повідомила, що росія не змогла створити боєздатну бойову піхоту в достатній кількості, щоб забезпечити більш суттєве просування на Донеччині.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: