fbpx
Сьогодні
10:18 14 Сер 2022

Британська розвідка: неподалік Донецького аеропорту розгорнулися запеклі бої, війська рф прагнуть захопити трасу М04

У районі села Піски, неподалік Донецького аеропорту, розгорнулися запеклі бої

Про це інформує Рубрика, посилаючись на огляд Міноборони Британії.

"З 2014 року цей район знаходиться на передовій лінії контролю Донбасу.

Російська атака, ймовірно, спрямована на захоплення траси М04, основного підходу до Донецька із заходу", зазначили британські розвідники у повідомленні.

У Міноборони Британії наголошують, що минулого тижня пріоритетом росії, ймовірно, була переорієнтація підрозділів для посилення півдня України.

"Однак на Донбасі сили, що підтримуються росією, в основному бійці самопроголошеної Донецької народної республіки, продовжують робити спроби штурму на північ від Донецька", підкреслили у британській розвідці.

Нагадаємо, керівник військової розвідки Британії Джим Гокенгалл не очікує, що цього року Україна чи росія отримають якісь значні військові здобутки.

"Нам слід остерігатися мислити бінарними категоріями – що люди виграють або програють – або думати, що все застопорилося", сказав Гокенгалл.

Генерал все ще каже, що нереалістично очікувати вирішального зрушення на півдні в найближчі місяці.

Британська розвідка вважає, що з огляду на обмежений ланцюг поставок, розмір запасів, які створила російська армія, буде ключовим для її витривалості на правому березі Дніпра в Херсонській області.

Нагадаємо, 9 серпня британська розвідка повідомила, що росія не змогла створити боєздатну бойову піхоту в достатній кількості, щоб забезпечити більш суттєве просування на Донеччині.

Зазначимо, що днями розвідка Британії також повідомила, що від початку російського вторгнення в Україні як мінімум 6 російських командувачів були звільнені і 10 російських генералів загинули.

Як писала Рубрика, у результаті вибухів на військовому ародромі "Саки" росія втратила щонайменше 8 бойових літаків, хоча сам аеродром залишився придатним для використання.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: