fbpx
Сьогодні
15:34 01 Сер 2022

росіяни набирають масовку для "акцій за референдум" на Запоріжжі, - ГУР

У тимчасово захоплених містах Запорізької області російські загарбники шукають колаборантів, які створюватимуть "масовку" на так званих "спонтанних акціях" на підтримку проведення референдуму.

Про це повідомляє пресслужба ГУР Міноборони у Телеграмі.

"В тимчасово окупованих великих населених пунктах південної частини Запорізької області представники окупаційної влади проводять пошук колаборантів, які будуть створювати "масовку" на так званих "спонтанних акціях" на підтримку проведення референдуму. Це, на думку представників окупаційних адміністрацій, сприятиме зменшенню градуса незадоволення війною. Це також дозволить створити відповідну картинку у телевізорі для громадян рф. Зокрема, відмічено прибуття у Мелітополь російських фахівців для проведення піаракцій", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, робочий штаб даних представників відкрито у захопленому приміщенні магазину "Фокстрот". Крім цього, у Бердянську відкрито та працює рекрутинговий центр для охочих співпрацювати з окупаційною владою (колаборантів).

Втім, охочих небагато, навіть незважаючи на серйозні "матеріальні стимули". З метою створення картинки для кремлівських телеканалів загарбники вимушені завозити "активістів" з території тимчасово окупованого Криму.

Крім того, в розвідці поінформували, що продовжується завезення так званих "гуманітарних вантажів" з території рф. Умовами отримання "гуманітарки" або її грошової компенсації є участь у так званих «акціях підтримки» окупаційного режиму та надання особистих паспортних даних.

Для координації дій створено "громадський рух "Мы вместе с россией"". Його завдання – організація проплачених "масових акцій на підтримку референдуму". Курувати питаннями розподілу "гуманітарки" та проведення акцій призначаються місцеві жителі з проросійськими поглядами та представники партії "єдина росія".

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: