fbpx
Сьогодні
17:55 25 Лип 2022

Подоляк пояснив, чому Зеленський звільнив Демченка з РНБО

Радник голови ОП Михайло Подоляк заявляє, що звільнення Руслана Демченка з посади першого заступника секретаря РНБО пов'язано з його станом здоров'я і оптимізацією роботи РНБО під нові виклики війни.

Про це Подоляк сказав у коментарі УП

"Прекрасно розумію, що хочеться сенсацій. Але в даному випадку мова йде про інше. З одного боку, президент продовжує кардинально змінювати роботу блоку безпеки та оборони з урахуванням викликів військового часу. Сьогодні потрібні виключно швидкі професійні рішення. Більше того, сьогодні маємо виснажливий формат війни. Не всі менеджери з різних причин можуть втримати цей темп, ритм, навантаження. Ми ж говоримо в даному випадку про вкрай важку модераційну роботу 24 на 7.

Тому через особисті причини, пов'язані зі складним станом здоров'я, пан Демченко не зможе продовжувати виконувати роботу, оскільки потребує серйозного лікування", – пояснив Подоляк.

Подоляк зазначив, що Демченко є професійним дипломатом, що активно працював на різних посадах державної служби протягом практично всього часу незалежності України, і з першого дня повномасштабного вторгнення перебував на робочому місці в Києві.

"Тож сьогодні президент ухвалив певні кадрові рішення, перерозподілив обов'язки між іншими членами команди, оптимізував роботу РНБО під нові виклики нинішнього формату війни", – підсумував радник голови ОП.

Раніше президент Володимир Зеленський звільнив Руслана Демченка з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: