fbpx
Сьогодні
18:34 20 Лип 2022

Боксерські рукавички Усика та малюнки дітей з Бучі: у Лондоні відбувся благодійний аукціон на підтримку України

English version here

На благодійному аукціоні в Лондоні на користь України зібрали понад 97 тисяч фунтів. Частину грошей допомогли зібрати малюнки дітей з Бучі.

27 червня у Лондоні пройшов благодійний аукціон — під час вечері від зіркового британського кухаря Джейсона Атертона, до якого приєдналися Том Селлерс, Том Кітчин, Том Браун та український шеф-кухар Юрій Ковриженко, провели збір коштів. Усі зібрані кошти, а саме £97,273.70 підуть у фонди "З Україною" та "Фонд Усика", які займаються підтримкою України. 

усик в лондоні

Серед лотів аукціона було, зокрема, тренування та підписані боксерські рукавички від відомого українського боксера Олександра Усика, а також малюнки, намальовані дітьми з Бучі, які до аукціона зібрав благодійний фонд "BGV Charity Fund". Усього дитячі малюнки з Бучі допомогли зібрати майже 50 тисяч гривень. 

Боксерські рукавички Усика та малюнки дітей з Бучі: у Лондоні відбувся благодійний аукціон на підтримку України

Кожен малюнок, який дістався аукціона, мав свою унікальну історію — у кожному була історія дитини, яка його намалювала. Серед виставлених на аукціоні малюнків, наприклад, був малюнок одинадцятирічної Софії — дівчинка живе разом із сім'єю в Бучі. Його до Лондона доправили у розбитій окупантами рамці з дому дівчинки: 

"Наш будинок знаходився між двома вогнями, наш дім пограбували, але в ньому не жили. Солдати, які сюди потрапили, вибили скло й залізли в будинок. І оскільки будинок пограбували специфічно (я так думаю, що вони боялись і могли мало часу провести в домі), вони, наприклад, розбирали комп'ютер швейцарським ножиком і забули той ніж. І зайшли на другий поверх. А в нас на стінах дуже багато картин.На другому поверсі висіли картини моїх дітей. І вони їх зачепили. Одна з картин впала і ця рамка розбилася", — розповідає Юлія, мама Софії. 

Боксерські рукавички Усика та малюнки дітей з Бучі: у Лондоні відбувся благодійний аукціон на підтримку України

Маленька художниця Софія

Софія ж про свою картину каже, що намалювала Україну так, як вона виглядала б, якби була дівчиною. "Я думаю, я можу продавати свої малюнки і гроші, які отримую за них, передавати ЗСУ. Я малюю багато чого. І я думаю, що це моя найбільша допомога", — розповіла дівчинка журналісту "Рубрики".

Боксерські рукавички Усика та малюнки дітей з Бучі: у Лондоні відбувся благодійний аукціон на підтримку України

Україна очами дівчинки

Сім'ї Софії вдалося виїхати з Бучі до окупації — ще 25 лютого. 

"Ми знаходились біля вулиці Яблунської, трагічно відомої, — згадує Юлія. — У нас будинок за 30 метрів. І оскільки вночі до заплави річки Ірпінь приїхала наша артилерія, ми відчули просто по дому вибухову хвилю вранці 25-го лютого і це було дуже страшно. Ми виїхали близько 6 ранку з думкою, що ми повернемося буквально за декілька днів".  

Повернутися "за декілька днів" сім'ї не вдалося, проте зараз Софія з мамою вже знову вдома, у Бучі. А її малюнок став ще одним внеском у майбутню перемогу України.

Нагадаємо, Олександр Усик заснував благодійний фонд для допомоги Україні.

Раніше BGV Charity Fund у Празі провів акцію на підтримку дітей з України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: