fbpx
Сьогодні
14:45 18 Лип 2022

Міністр закордонних справ України назвав три складові для миру в Європі

English version here

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у зверненні до Ради міністрів ЄС із закордонних справ назвав три способи відновлення миру та посилення безпеки в Європі.

Про це глава української дипломатії повідомив у Твіттері.

"Сьогодні на люб'язне запрошення Жозепа Борреля я звернувся до Ради міністрів ЄС із закордонних справ. Мій ключовий меседж: зброя для Україні, санкції проти росії та відповідальність росії – це три способи відновлення миру, посилення безпеки та захисту стабільності у Європі", – написав Кулеба.

У контексті зброї він висловив подяку за додаткові 500 мільйонів євро, виділені у рамках Європейського фонду миру, і закликав до додаткової двосторонньої військової допомоги Україні.

"Стосовно санкцій: енергетичне ембарго, обмеження цін на нафту, заборона всіх російських телеканалів. Я закликаю держави ЄС підтримати створення Спеціального трибуналу щодо для злочину агресії проти України", – зазначив очільник МЗС.

Як повідомлялося, високий представник ЄС Жозеп Боррель перед початком зустрічі міністрів закордонних справ європейських країн заявив, що Рада міністрів ЄС із закордонних справ може прийняти політичне рішення щодо продовження підтримки України, зокрема і шляхом надання їй військової допомоги, та розгляне шляхи підвищення ефективності санкцій проти росії.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: