fbpx
Сьогодні
11:33 11 Лип 2022

росія призупинила постачання газу "Північним потоком" до 21 липня

Фото: REUTERS

російська федерація з 11 по 21 липня призупинила постачання газу "Північним потоком" припинилося через проведення планових профілактичних робіт.

Про це йдеться на сайті оператора Nord Stream.

"З 11 по 21 липня 2022 року компанія Nord Stream AG здійснить тимчасову зупинку обох ниток газопроводу "Північний потік" для проведення планових профілактичних робіт, включаючи тестування механічних компонентів та систем автоматизації, для забезпечення ефективної, безпечної та надійної експлуатації газопроводу", – йдеться в повідомленні.

Уточняється, що графік і план робіт були заздалегідь узгоджені з партнерами Nord Stream AG з транспортування газу. А інформація про проведення робіт була своєчасно розкрита відповідно до вимог Регламенту (ЄС) No 1227/2011 (Положення про сумлінну поведінку учасників та прозорість оптового енергетичного ринку – РЕМІТ).

Довідка

Канада вирішила повернути Німеччині газову турбіну, побудовану компанією Siemens Energy AG, що використовувалася в системі трубопроводу Nord Stream. Рішення прийнято попри заперечення уряду України, а також великої української діаспори в Канаді, які наголошували, що повернення турбіни підірве режим санкцій.

Міністерство закордонних справ та Міністерство енергетики України висловили глибоке розчарування у зв'язку із прийняттям відповідного рішення.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: