fbpx
Сьогодні
12:30 08 Лип 2022

Зеленський переконаний, що Британія підтримує Україну і ця політика не зміниться після відставки Джонсона

English version here

Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський переконаний, що Велика Британія підтримує Україну і ця політика не зміниться після відставки Бориса Джонсона з посади прем'єр-міністра.

Про це він заявив в інтерв'ю американському телеканалу СNN.

"Те, що Джонсон робив для України, – це дуже допомагало. Я вважаю його другом України. Але вважаю, що і суспільство в Європі максимально підтримувало Україну. Тому мені здається, що Сполучене Королівство в цілому на стороні добра, а це – на стороні України. Мені здається, що політика Сполученого Королівства не зміниться через відставку Бориса Джонсона", – сказав Зеленський.

Президент підкреслив, що завдяки глибокому розумінню Джонсоном різних процесів усі бюрократичні процедури з допомоги Україні проходили швидко і допомога також надходила швидко.

Глава держави сподівається, що після обрання у Британії нового прем'єр-міністра також не буде гальмуватися підтримка України, перш за все, військова.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон 7 липня заявив, що ухвалив рішення піти у відставку з посад глави уряду та лідера Консервативної партії. За словами Джонсона, він залишить посаду прем'єра після обрання нового лідера Консервативної партії.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: