fbpx
Сьогодні
21:14 05 Лип 2022

На Херсонщині неспокійно: знову обстріли, стрілянина й вибухи

Фото: WIKIMAPIA.ORG

На Херсонщині у вівторок неспокійно: знову обстріли, стрілянина й вибухи, є поранені. Горять поля врожаїв, загарбники мінують береги річок.

Про це повідомив у Фейсбуці депутат облради, радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань.

"На Херсонщині знову обстріли, вильоти, стрілянина й вибухи. Неспокійно й гучно, повітряні тривоги. Горять поля врожаїв, окупанти мінують береги річок. Є поранені. Немає зв'язку та інтернету", – написав депутат облради.

За його словами, багато людей залишаються незаконно ув'язненими в облаштованих загарбниками підвалах і катівнях.

Пропагандисти поширюють відео, де в Херсоні стоять черги за російськими паспортами, на ньому чітко видно, що це категорія 60+.

"Молоді немає, ніхто не хоче брати кривавий паспорт і автоматично повістку на війну. А от пенсіонери не проти. Не виключаю, що є ідейна суто проросійська частина, але таких небагато, а є ті, яких окупант поставив на межі виживання. Зрозуміло, що цих людей з російськими паспортами орки потім використають для свого фейкового референдуму", – додав Хлань.

Але він запевнив, що не варто зважати на цю паспортизацію і сюжети російських ЗМІ, так само як і на їхню мантру, що росія тут назавжди.

Адже навіть якщо видавати по 200 паспортів у день, без вихідних — це 6000 осіб за місяць, 12000 за два. А стільки часу у росіян немає, адже наша розвідка впевнена, що серпень стане переломним моментом.

Тим часом в області набирає обертів рух опору, який відстежує не тільки місця скупчення ворогів і колаборантів, але й виявляє зрадників серед місцевих жителів.

Стало відомо, що вчора у Херсоні невідомі зняли орнамент «вишиванки» з пам'ятника Небесній сотні. Окупанти бояться всього українського як вогню.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: