fbpx
Сьогодні
18:41 05 Лип 2022

Джонсон заявив, що "у найближчі тижні" до України прибудуть 10 САУ та баражуючі боєприпаси

English version here

Photo: t.me/V_Zelenskiy_official

У телефонній розмові з Володимиром Зеленським у вівторок прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон поінформував його про прибуття до України десяти самохідних артилерійських установок "у найближчі тижні".

Про це повідомила канцелярія Джонсона за підсумками розмови, передає ЄП.

"Президент Зеленський розповів про поточну ситуацію в Україні та останнє просування Росії, а прем'єр-міністр поінформував про останні поставки британського військового обладнання, зокрема 10 самохідних артилерійських установок і баражуючі боєприпаси, які прибудуть у найближчі дні й тижні", – йдеться в повідомленні.

Які саме САУ отримає Україна, не уточнюється.

Джонсон також наголосив, що світ підтримує Україну, а українські збройні сили здатні відвоювати територію, захоплену російськими силами.

Серед інших тем розмови глав України і Британії – питання експорту українського продовольства, доля британських добровольців, що потрапили в полон рф, результати конференції з відбудови України в Лугано і проведення "Євробачення-2023".

"Прем'єр-міністр сказав, що Велика Британія звернулася до Європейської спілки мовників з проханням розглянути пропозиції України щодо цього заходу", – йдеться в повідомленні.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: