fbpx
Сьогодні
11:38 04 Лип 2022

У Білорусі знаходиться мізерна кількість російських військ, - голова ГУР

За даними української розвідки, зараз в білорусі знаходяться мізерні військові сили росії, і нарощення не спостерігається

Про це розповів голова ГУР МОУ Кирило Буданов в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Взагалі мізерна кількість, абсолютно мізерна (російських військ в білорусі – ред.)", наголосив Буданов

За слів очільника української розвідки, на сьогодні немає підстав вважати, що росія буде збільшувати війська в білорусі.

Буданов також додав, що зі сторони білоруських військ загрози для України також немає.

Армія РБ проводить планові навчання, про які розвідка знала за два з половиною місяця до їх початку. Якщо ж загроза з'явиться, розвідка теж про це знатиме.

Як повідомляла Рубрика, Буданов також заявив, що росія не планує "обмежуватися Донбасом", а хоче повного знищення України.

Ціль, яку ставить перед собою росія – це повне знищення української державності, наголосив Буданов.

Довідка

Нагадаємо, що 1 липня стало відомо, що навчання Збройних сил білорусі на полігонах країни продовжили щонайменше до 9 липня.

3 липня Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що у союзі РБ та росії вже давно створено єдину армію, і що він "давно визначив" участь білорусі у війні РФ проти України.

Зеленський вважає, що заява лідера білоруського режиму Олександра Лукашенка про єдину армію з росією є небезпечним сигналом для України і для білоруського народу.

"Та інформація, про яку Ви сказали (Заява Лукашенка про єдину армію з РФ – ред.), я думаю, це, перш за все, небезпечно для білоруського народу.

Він повинен не залучати білорусь до загарбницької війни росії проти України. Я думаю, небезпечним звучить сигнал, який був. Я думаю, що ми з вами побачимо результат цього сигналу", – заявив Зеленський, відповідаючи на запитання журналістів.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: