fbpx
Сьогодні
Ексклюзив 15:22 28 Чер 2022

"Усі – в середньої важкості і тяжкому стані": лікарня в Кременчуку після ракетних ударів росії по ТЦ "Амстор"

English version here

Петро, 41 рік / Фото: Рубрика

Із головним лікарем та пацієнтами однієї з лікарень міста спілкувався репортер "Рубрики".

У кременчуцьких лікарнях сьогодні людно. Пацієнти — постраждалі від вчорашнього ракетного удару росії по ТЦ "Амстор", їхні близькі і родичі, лікарі, журналісти заповнюють палати і коридори. Директорка лікарка лікарні пані Оксана коментує:

"Усього до нашої лікарні доправили 25 осіб, з них шість – тяжких, один – помер. Одного з них уже перевели в інше відділення, стан покращився, стабілізувався, став середнього ступеню тяжкості. На зараз в реанімації знаходиться чотири людини. Основні поранення – це кисті рук, обличчя, у всіх мінно-вибухова травма. Переломи щелеп, відрив кисті правої руки, часткова ампутація правого стегна. Сімнадцятеро людей звернулися амбулаторно, тринадцятьох відправили до сімейних лікарів, чотирьох госпіталізовано". 

У лікарні, в якій побувала "Рубрика", лікують дорослих. Найстарший пацієнт внаслідок вибуху – 1956 року народження, наймолодший — 2002 року. Основні поранення, з якими доправляють людей до лікарні, за словами директорки, — осколкові. Ураження внутрішніх органів не зафіксовано ні у кого. Тяжкий стан у тих пацієнтів, які втратили багато крові.

кременчук трц лікарня

39-річний Микола був поруч із ТЦ, коли ворожа ракета влучила у торговий центр.  Микола йшов в магазин "Ельдорадо", але не встигнув зайти всередину ТЦ. Прогримів вибух, чоловіка відкинуло вбік і поранило осколками. Згадуючи вчорашні події і допомогу лікарів, Микола тихо додає: "Уже не так боляче".

55-річний Ігор бачив приліт ракети. Чоловік тоді був всередині ТЦ "Амстор". 

"Пам'ятаю, як ракета залетіла", — каже він. Вибуховою хвилею його відкинуло на кілька метрів. З ТЦ чоловік вибрався сам. "Ще не було навіть швидких. Дихати нічим було".

кременчук

За словами Ігора, в ТЦ було багато людей. Найбільше – в "Сільпо".

33-річний Олександр має осколочне поранення ноги, контузію та кілька легких осколкових поранень — називає їх "подряпинами". Чоловік працював в одному з магазинів ТЦ "Амстор". Під час повітряної тривоги вийшов на задній двір. Коли в 20 метрах від чоловіка стався вибух, "усе потемніло, було, як в тумані", — розказав Олександр.

кременчук трц лікарня

Олександр, 33 роки

"Я почав лізти повзком під машиною. Виліз з-під неї, розвернувся — вже все горіло".

У магазині, в якому працює Олександр, за його словами, усі вціліли — "встигли вискочити". "Удар в "Комфі" прийшовся — там біда. Людей досі шукають", — додає Олександр. — "Поруч немає ніяких військових об'єктів, заводів. Все це розповіді рашистів. Слава богу, що вижив. В сорочці родився". 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: