fbpx
Сьогодні
13:31 26 Чер 2022

Їхня свобода - це наша свобода: Джонсон пообіцяв просувати підтримку України на саміті G7

Фото: ОПУ

Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон перед самітом Групи семи закликав не послаблювати підтримку України та запевнив, що Британія зі свого боку продовжить її

Про це повідомляє Рубрика.

"Зараз не час послаблювати позицію щодо України – українці потребують підтримки G7 більше, ніж будь-коли", – наголосив він.

Джонсон заявив, що Україна "може перемогти і переможе", але для цього потребує підтримки партнерів.

"Британія продовжить підтримувати Україну на всіх етапах цього шляху, тому що ми знаємо, що їхня безпека – це наша безпека, а їхня свобода – наша свобода", наголосив Джонсон.

Напередодні саміту у британському The Telegraph зі схожим закликом вийшла спільна колонка глав МЗС Британії та України.

У ній вони наголошують, що Україна та вільний світ мають зберігати єдність, і Заходу важливо ігнорувати заклики "здати" Україну, щоб швидше закінчити війну.

"Важливо, щоб G7 і НАТО цього тижня продемонстрували, що прагнення путіна захопити Україну ніколи не виявиться сильнішим, ніж їхня рішучість підтримувати Україну.

Це має означати більші та швидші поставки важкого озброєння, продовження санкцій проти усіх, хто допомагає путіну у війні, та повна відмова від імпорту російських енергоресурсів", наголошують вони.

Як повідомляла Рубрика, прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що на самітах G7 та НАТО вимагатиме від Франції та Німеччини виділити більше зброї Україні.

Нагадаємо, у замку Ельмау у Баварії почався перший день саміту Групи семи, що триватиме 26-28 червня. 29-30 червня відбудеться саміт НАТО у Мадриді.

Як писала Рубрика, президент Джо Байден прибув до Німеччини, де він разом із лідерами країн – ключових союзників США візьме участь у саміті G7.

Президент Джо Байден заявив, що лідери G7 планують анонсувати заборону на імпорт російського золота.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: