fbpx
Сьогодні
08:53 26 Чер 2022

Джонсон на саміті G7 та НАТО вимагатиме від Франції та Німеччини більше зброї для України

Фото: Reuters

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що на самітах G7 та НАТО вимагатиме від Франції та Німеччини виділити більше зброї Україні

Про це інформує британський вебсайт новин Independent.

Як зазначили на вебсайті, офіційний речник Бориса Джонсона доповів, що прем'єр-міністр кине виклик своїм колегам-лідерам з Франції та Німеччини.

"Про це запитуватиме прем'єр-міністр на саміті G7 та НАТО, заохочуючи своїх колег-лідерів збільшити свою економічну, військову та політичну підтримку України", наголосив він.

Також уряд Британії готовий надати Україні ще 429 мільйонів фунтів стерлінгів. А це $525 млн, у вигляді кредитних гарантій, аби розвіяти побоювання, що до осені може закінчитися фінансування.

Як повідомляла Рубрика, 25 червня прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що серед принципових питань, які б він розглядав як причину своєї відставки, могла б стати поразка у підтримці України.

24 червня прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон закликав західних союзників допомогти українцям із "стратегічною витривалістю".

Він застеріг від пошуку "поганого миру" з росією і повторив своє занепокоєння тим, що зараз у світі настало багато втоми від України.

Джонсон попередив, що такий сценарій стане катастрофою, яка, ймовірно, надасть сміливості президенту росії путіну і завдасть світові додаткових економічних збитків.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: