fbpx
Сьогодні
09:45 21 Тра 2022

Британська розвідка повідомила про нестачу у росії безпілотників для ударів по цілях України

Фото: Генштаб ЗСУ

Росія має проблеми через нестачу безпілотників у зв'язку з санкціями та їх збиттям українськими силами

Як інформує Рубрика, посилаючись на огляд від британської розвідки, який публікує Міністерство оборони Британії.

Як зазначили у розвідці, у війні росії з Україною безпілотні літальні апарати (БПЛА) відіграли ключову роль для обох сторін.

Не зважаючи на те, що вони постраждали від високих показників виснаження. БПЛА виявились уразливими як для збивання, так і для електронних перешкод.

Британські розвідники додають, що росія спробувала реалізувати у Україні концепцію "розвідувального удару", яку вона допрацювала в Сирії.

Згідно з концепцією, розвідувальні БПЛА використовуються для визначення цілей, які мають бути вражені бойовими літаками чи артилерією.

Проте у британській розвідці наголошують, що росія, ймовірно, відчуває нестачу відповідних розвідувальних БПЛА для виконання цього завдання, що посилюється обмеженнями її внутрішніх виробничих потужностей в результаті санкцій.

"Російські літаки з екіпажем здебільшого продовжують уникати польотів над українською територією, ймовірно через загрозу з боку неушкоджених українських зенітно-ракетних комплексів. Якщо росія продовжить втрачати безпілотники нинішніми темпами, можливості розвідки і спостереження російських сил ще більше погіршуватимуться, що негативно позначиться на оперативній ефективності", -повідомила британська розвідка у зведенні.

Від початку війни розвідки західних країн неодноразово підтверджували, що росія не змогла досягнути переваги в українському небі.

Як повідомляла Рубрика, за інформацією британської розвідки, російським військам, які брали участь у боях за Маріуполь, потрібен час на відновлення і доукомплектацію, але через тиск вищого керівництва на командування їх, можливо, одразу кинуть на інші напрямки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: