fbpx
Сьогодні
16:34 12 Тра 2022

В ОП назвали країни, які готові взяти шефство у відбудові України

Україна вже отримала чіткі підтвердження низки країн щодо ініціативи про шефство у відновленні окремих міст, регіонів чи галузей.

Про це розповів заступник керівника Офісу Президента Андрій Сибіга на брифінгу, повідомляє "Укрінформ".

"Ми вже мислимо і діємо категоріями післявоєнної відбудови нашої держави. Усе це знаходить відгук наших партнерів. У нас уже є чіткі підтвердження у тому числі такої ініціативи Президента України як шефство європейських країн чи інших ключових країн світу над конкретними містами, регіонами, галузями України", – зазначив він.

Так, за його словами, Велика Британія висловила згоду підтримати Київ та Київську область, Данія – Миколаїв та Миколаївську область, Бальтійські держави готові підтримувати Житомирську область.

"І далі ми працюємо з нашими партнерами, щоб це був дійсно великий план нової історії нової України", – підкреслив Сибіга.

Довідка

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна вже готує масштабний план відновлення після війни й потребує стратегічного міжнародного плану підтримки, який включатиме гроші, технології, допомогу іноземних фахівців для модернізації країни та соціального розвитку.

Глава держави запропонував країнам-партнерам узяти шефство над регіонами та галузями України, які постраждали від війни.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: