fbpx
Сьогодні
18:20 10 Тра 2022

Бербок заявила, що Німеччина наполягає на повному членстві України в ЄС

English version here

Німеччина наполягає на повному членстві України в Європейському Союзі.

Про це заявила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок на спільному з українським колегою Дмитром Кулебою брифінгу в Києві, передає "Укрінформ".

"Для мене сьогодні зрозуміло, що Україна є однозначно частиною Європи, тому мені зрозуміла дуже переконлива заявка на членство України в Європейському Союзі – на повне членство… Ми наполягаємо на повному членстві України в Європейському Союзі. Ми хочемо провести поглиблену реформу в Європейському Союзі, і це буде також наукою після цієї агресивної війни", – наголосила Бербок.

На її думку, зараз не час "розглядати параграфи" – настав момент, щоб зайняти дуже чітку позицію між війною і миром.

"Ми знайдемо шлях для участі України в Європейському Союзі, і ми підтвердимо, що Україна належить до Європейського Союзу", – підкреслила німецький міністр.

Довідка

Зеленський підписав заявку на членство України в Європейському Союзі 28 лютого 2022 року.

18 квітня Президент Володимир Зеленський передав главі представництва Європейського Союзу Матті Маасікасу заповнену першу частину анкети-опитувальника для отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС. Цей опитувальник був переданий українській стороні особисто президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн під час візиту до Києва 8 квітня.

9 травня Україна передала другу частину анкети-опитувальника для отримання статусу кандидата на членство в Європейському Союзі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: