fbpx
Сьогодні
15:18 03 Тра 2022

Із 14 автобусів, що евакуйовували мирних людей із Маріуполя лише 3 доїхали до Запоріжжя, - мер міста

Із 14 автобусів, які вивозили жителів Маріуполя, на підконтрольну Україні територію до Запоріжжя доїхали лише 3

Про це інформує мер Маріуполя Вадим Бойченко в ефірі національного марафону.

Як зазначив голова мерії, доля людей з решти 11 автобусів невідома.

До того ж, з його слів, понад тисяча мешканців міста все ще чекають на евакуацію.

"Коли ми оголосили, і російська сторона погодила цю евакуацію, що дасть нам 90 автобусів, визначили три локації, але у дві тільки локації приїхало 14 автобусів, а до України доїхали лише 3.

Ми розуміємо, що десь поділися 11 автобусів, які мали рухатися у напрямку Запоріжжя на підконтрольну частину нашої держави, але вони десь загубилися. Губляться вони у "фільтраційних центрах"", наголосив Бойченко.

Зі слів мера, наразі таких "фільтраційних центрів" у Маріуполі чотири, і в бік України окупанти дуже прискіпливо проводять фільтрацію.

Бойченко розповів, що усіх, хто хоч якось був пов'язаний із держслужбою, або муніципальною службою, саджають на 2 тижні або і більше у тюрму.

Ті, хто звідти вже вийшли, розповідають, що у камеру 2 на 3 м заганяють 10-15 осіб. Люди там не мають змоги присісти, не мають їжі, їм дають тільки воду, один раз на добу виводять у туалет і катують.

Бойченко додав, що 2 травня чекали на евакуацію 2 тисяч жителів Маріуполя, які самостійно виїхали до окупованого Бердянська Запорізької області.

Але через російські загарбники руйнують плани і не дають людям виїхати.

Також станом на ранок 3 травня ще не дісталися до Запоріжжя ті люди, які виїхали з Маріуполя 2 травня. Ця евакуація ще триває, колона рухається в напрямку Запоріжжя.

За словами Бойченка, зараз у Маріуполі залишається ще більше 100 тисяч мешканців, які також чекають на евакуацію, зокрема понад 200 осіб чекають безпосередньо на території заводу "Азовсталь".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: