fbpx
Сьогодні
13:30 02 Тра 2022

Зеленський не виключає, що путін може застосувати ядерну зброю

English version here

Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський не виключає, що президент Росії Володимир Путін може застосувати ядерну зброю на тлі війни проти України, оскільки росіяни вже продемонстрували безвідповідальність на українських АЕС.

Про це Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю австралійському телеканалу "Nine Network".

"Я можу констатувати, що відбувається у мене в державі і згідно з цією констатацією зробити висновки – і нехай кожен зробить свої висновки…

У нас дуже розвинута атомна генерація, атомні електростанції в Україні, ми дуже потужні. Спочатку вони захопили Чорнобильську атомну електростанцію і хотіли вибити всіх наших технічних працівників, навіть не розуміючи, що з цим робити.

Потім вони захопили Запорізьку атомну електростанцію – найбільшу в Європі. Вони обстрілювали її з танків, з іншої броньованої техніки, вони конкретно стріляли по ядерних реакторах. Вони стріляли по атомних електростанціях. Так, вона захищена – але стріляли з танків чеченці й інші бойовики, їхня армія, військові: вони заблокували її і просто по ній стріляли", – сказав він.

Зеленський наголосив, що Запорізька АЕС у 6 разів більша за Чорнобильську – і в разі вибуху там смерть прийшла б у всю Європу.

ВІн додав, що росіян це не зупинило – і не важливо, давали їм наказ стріляти чи лише захопити АЕС, відповідальність все одно несе той, хто давав наказ захопити станції, хто "керує цими бандитами".

"Тож ви не можете очікувати від цих людей, від керівництва Російської Федерації – як політичного, так і військвого, – що вони не будуть використовувати ядерну зброю. Або будуть. Може бути так, як було у нас із ядерною генерацією. І тому я просто не можу сказати: 100% ні, вони не будуть використовувати – або будуть.

Іноді, мені здається, вони щось використовують, навіть не розуміючи результату. Або розуміють результат, але їм все одно. Найгірші люди – яким все одно", – зазначив Зеленський.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: