fbpx
Сьогодні
12:51 02 Тра 2022

Ефективніші за міжнародні організації: українки евакуюють людей з інвалідністю

Більше 700 людей з інвалідністю евакуювала громадська організація людей з інвалідністю Fight For Right. Це більше, ніж зробили у цій сфері усі міжнародні гуманітарні місії разом.

"Утечу від російського вторгнення майже неможливо уявити для близько 2,7 мільйонів українців з інвалідністю. Притулки та шляхи евакуації значною мірою недоступні, отримати інформацію також може бути складно. Тим часом міжнародні організації майже не включають людей з інвалідністю до своїх гуманітарних програм. Тож ми звернулися одне до одного за допомогою, активісти з усього світу швидко мобілізувалися і запропонували допомогу. Спільнота сильна, як ніколи", – розповідають в організації.

Ефективніші за міжнародні організації: українки евакуюють людей з інвалідністю

Наразі у Fight For Right надають таку допомогу: 

  • евакуація на безпечну територію, пошук водіїв і волонтерів, а також пряма фінансова підтримка евакуації;
  • супровід при перетині кордону та допомога з розміщенням за кордоном;
  • фінансова допомога волонтер(к)ам, що допомагають з ліками та їжею для тих людей, які не мають змоги евакуюватися;
  • психологічна допомога.

Ефективніші за міжнародні організації: українки евакуюють людей з інвалідністю

Днями роботу керівниці організації Юлії Сачук відзначив Барак Обама та згадав про неї у своїй промові під час урочистої вечері Чиказької ради з глобальних справ. Ще до війни Юлія стала єдиною українкою у програмі лідерства від Obama Foundation.

"У нас є випускники нашої програми у Європі, серед яких, жінка із порушенням зору, яка організувала один із провідних рухів за права людей з інвалідністю в Україні", – сказав 44-ий президент Сполучених Штатів Америки.

"Програма лідерства Барака Обами націлена на те, аби посилювати та з'єднувати людей, які боряться за зміни у своїх спільнотах та у всьому світі. У цій програмі – парламентарі, бізнесмени, громадські та кліматичні активісти з різних країн. Я дуже пишаюся, що стала першою українкою у цій програмі і для мене дуже важливо, що я представляю спільноту людей з інвалідністю", – ділиться Юлія.

Юлія Сачук

Дізнатися більше про діяльність організації, а також звернутися по допомогу можна на сторінці у Facebook.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: