fbpx
Сьогодні
19:26 01 Тра 2022

"Пацифістський підхід застарів": Шольц заявив, що продовжить постачання зброї Україні

Фото: Reuters

Канцлер Німеччини Олаф Шольц пообіцяв продовжити фінансову підтримку України та надавати їй озброєння. Він відкинув закиди лідерів опозиції щодо своєї нерішучості.

Під час виступу на мітингу в Дюссельдорфі канцлер заявив, що пацифістський підхід до війни є «застарілим», пише The Guardian.

«Я поважаю будь-який пацифізм, я поважаю будь-яке ставлення, але громадянину України має здатися цинічним, коли йому говорять захищатися від агресії Путіна без зброї», — сказав Шольц.

Також він виступив проти закидів на свою адресу щодо зволікань з поставками важкого озброєння Києву та «нерішучого підходу» до агресії РФ, через що протягом останнього часу його критикували і опозиція, і прихильники. За словами Шольца, він не схвалює «зайву квапливість та поодинокі дії Німеччини» та вважає свій курс щодо України правильним.

«Я ухвалюю рішення швидко і в координації з нашими союзниками[…] Опозиція кидає серйозний виклик. Для цього вона існує», — cказав німецький лідер у інтерв'ю Bild.

Кажучи про кількість незадоволених його політикою жителів ФРН, канцлер зазначив: «На опитування думок слід звертати увагу, але не можна робити свої дії залежними від них. Особливо в питаннях війни і миру це могло б стати вибухонебезпечним».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: