fbpx
Сьогодні
08:37 30 Кві 2022

"Росатом"направив на ЗАЕС ядерників, які намагаються взяти під контроль управління, -МАГАТЕ

Російський держконцерн "Росатом" направив на тимчасово захоплену Запорізьку атомну електростанцію групу з восьми спеціалістів-ядерників. Вони намагаються взяти під контроль управління станцією

Про це інформує Рубрика, посилаючись на сайт МАГАТЕ.

"Україна повідомила, що "Росенергоатом" — підрозділ російської державної атомної компанії "Росатом" — направив на ЗАЕС групу з восьми спеціалістів-ядерників.

Вони вимагають щоденних звітів від керівництва станції про "конфіденційні питання" щодо функціонування АЕС", зазначено в повідомленні МАГАТЕ.

У МАГАТЕ додали, що, за інформацією української сторони, персонал Запорізької АЕС "працює під неймовірним тиском".

Також у звіті МАГАТЕ повідомили, що російські ядерники вимагають повідомляти їм про аспекти, пов'язані з адмініструванням і управлінням, технічним обслуговуванням і ремонтом, охороною та контролем доступу, а також поводженням з ядерним паливом, відпрацьованим паливом і радіоактивними відходами.

Водночас в Україні заявили агентству, що українські спеціалісти-ядерники продовжують виконувати свої обов'язки та "підтримувати, наскільки це можливо під час війни", безпеку ядерних об'єктів в країні.

Довідка.

Як повідомляла Рубрика, 4 березня окупанти почали стріляти по одному з енергоблоків Запорізької АЕС.

Наразі на території АЕС залишаються російські окупанти, однак персонал станції контролює стан енергоблоків.

14 березня окупанти підірвали частину боєприпасів на майданчику Запорізької атомної електростанції біля руїн навчально-тренувального центру та енергоблоку №1.

27 квітня стало відомо, що окупанти змушують персонал станції повісити там портрет президента рф володимира путіна та взяти участь в організації святкувань в Енергодарі до 9 травня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: