fbpx
Сьогодні
08:38 15 Кві 2022

Франція передасть Україні другу партію рятувального обладнання за місяць

Франція передасть Україні 24 пожежні машини та "швидкі", а також 50 тонн рятувального обладнання, що буде другою такою партією допомоги за місяць.

Про це розповів президент Франції Еммануель Макрон після розмови з президентом України Володимир Зеленський.

"Для підтримки України наші пожежники та рятувальники завтра відправляють 24 пожежні машини та "швидкі", а також 50 тонн рятувального обладнання. Це другий такий конвой за місяць", – повідомив Еммануель Макрон, додавши подяку французьким волонтерам, завдяки яким це стало можливим.

Президент Франції зазначив, що для України закінчився 50-й день війни, та що запевнив Зеленського у солідарності Франції і готовності допомагати завершити війну.

"В Україні були скоєні жахливі злочини. Наші жандарми та експерти на місці допомагають українським і міжнародним криміналістам збирати докази і встановлювати відповідальних. Російське керівництво має бути притягнене до відповідальності. Без справедливості миру не буде", – наголосив Макрон.

Він також нагадав, що Франція за ці 50 днів надала Україні військової допомоги на понад 100 млн євро. "Ми постачаємо додаткові потужності. Я залучений у цей процес. У Європі ми також мобілізували 1,5 млрд євро для того, щоб спорядити українську армію, і ми продовжимо", – заявив президент Франції.

"Провів перемовини з президентом Еммануелем Макроном. Обговорили розслідування російських злочинів, опір українського народу загарбнику. Цінуємо вагому підтримку Франції. Також обговорили переговорний процес", – розповів про розмову Володимир Зеленський.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: