fbpx
Сьогодні
22:04 08 Кві 2022

"Дякую за санкції, але цього замало": Зеленський після зустрічі з делегацією з ЄС

English version here

Президент Володимир Зеленський дякує Євросоюзу за 5-й пакет санкцій проти Росії, але заявляє, що цього замало для протидії агресії РФ.

Про це Зеленський сказав на брифінгу після зустрічі з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн та високим представником ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозепом Боррелем, пише УП.

"Я хочу подякувати за ту потужну санкційну політику, дякую всьому світові, дякую ЄС, Урсулі фон дер Ляєн я вдячний особисто за 5-й санкційний пакет, але вважаю, що цього замало.

Вони у нас дуже багато всього забрали – вони у нас забрали і території, і людей. Ми зможемо повернути території і не зможемо повернути людей. І за все це, впевнений, буде велика, чесна відповідальність.

Тому прошу нам допомагати своїми санкціями. Вони повинні тільки нарощуватись. По-іншому Росія нічого і нікого не хоче чути", – наголосив він.

Президент також заявив, що Україна і ЄС поділяють ті ж самі цінності.

"Саме за них ми боремося – за свободу, за права наших людей, право вибору, право захищати, народжуватись і жити довго в нашій вільній державі", – сказав він.

Зеленський подякував Євросоюзу за фінансову допомогу. За його словами, "ця фінансова підтримка сьогодні, коли економіка поки що не працює, дуже важлива".

Також він подякував Євросоюзу за фінансову підтримку, направлену на зброю.

Раніше Урсула фон дер Ляєн заявила, що висновок про членство України в ЄС хочуть підготувати влітку 2022 року.

Нагадаємо, що президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, Високий представник ЄС Жозеп Боррел та Прем'єр-міністр Словаччини Едуард Геґер сьогодні відвідали Бучу, звільнену від рашистських окупантів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: