fbpx
Сьогодні
19:55 04 Кві 2022

Кличко просить не повертатися до Києва до кінця цього тижня

Мер Києва Віталій Кличко закликає мешканців, які виїхали зі столиці через війну, не повертатися принаймні до кінця цього тижня.

Про це Кличко сказав в ефірі телемарафону, пише УП.

"Якщо у вас є можливість, на декілька днів відтермінуйте ваше повернення до міста Києва… Прохання ще до кінця цього тижня відтермінувати повернення. Потім ми зможемо вже чітко сказати (коли можна повертатися – ред.)", – каже він.

Кличко пояснив, що у звільнених населених пунктах Київській області цілодобово діє комендантська година, також у передмісті Києва багато нерозірваних снарядів, які залишили російські окупанти.

"Також, незважаючи на те, що наша протиповітряна оборона працює досить ефективно, ми не виключаємо, що можуть ще бути обстріли ракетами столиці України", – додав він.

Крім того, за словами мера, зараз пересування по Києву ускладнено великою кількістю блокпостів.

Нагадаємо, Зеленський відвідав Бучу, де виявлено свідчення масових убивств росіянами українських мирних жителів.

1 квітня Бучу звільнили від російських окупантів. 2 квітня мер Бучі Анатолій Федорук повідомив, що у братських могилах було поховано майже 300 містян, по вулицях лежать десятки трупів, деякі з них зі зав'язаними руками.

Станом на ранок 4 квітня у Бучі поховали 330-340 вбитих росіянами цивільних.

3 квітня генпрокурор повідомила, що з території Київської області, яку звільнили від окупантів, на експертизу вивезли 410 тіл вбитих мирних мешканців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: