fbpx
Сьогодні
12:38 25 Бер 2022

Австралія та Японія ввели нові санкції проти росії й Білорусі через війну в Україні

English version here

Австралія і Японія запровадили нові санкції через вторгнення росії в Україну, повідомили представники влади двох країн.

Австралія внесла до чорного списку "російських пропагандистів і розповсюджувачів дезінформації".

У цьому списку 22 особи, зокрема, під санкції потрапили головна редакторка російського державного телеканалу RT Маргарита Симоньян, телеведучі Тигран Кеосаян і Ольга Скабеєва.

Загалом Австралія запровадила проти Росії близько 500 санкцій.

Крім цього, МЗС Австралії оголосило про нові санкції проти Білорусі: обмеження наклали на Олександра Лукашенка, його дружину Галину та сина Віктора.

"Уряд Білорусі на чолі з Лукашенком продовжує надавати стратегічну підтримку росії та її збройним силам у їхньому нападі на суверенітет та територіальну цілісність України", – пояснила голова австралійського МЗС Маріс Пейн.

Японія ввела санкції проти 80 компаній і 25 фізосіб, у чорному списку опинилися речник президента росії Дмитро Пєсков, його дружина Тетяна Навка та їхні діти Єлизавета і Микола.

До списку також додані родичі секретаря Ради безпеки рф Миколи Патрушева і першого заступника керівника адміністрації президента росії Сергія Кирієнка.

У список компаній, проти яких запроваджені санкції, потрапили: Міаський автозавод, суднобудівний завод «Вимпел», Амурський суднобудівний завод, виробник електроніки «Байкал Електронікс», виробничий комплекс «ПО «Стрела», машинобудівний завод «Звезда» та інші.

Загалом у чорному списку Японії 101 прізвище і 130 організацій із росії.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: