fbpx
Сьогодні
13:45 22 Бер 2022

Ірландія готується до продовольчої кризи, спричиненої війною в Україні та активує програму, яка діяла під час Другої світової війни

Держава планує збільшити площі вирощування зернових на 25 тисяч гектар та витратити 12 мільйонів євро на підтримку ірландських фермерів

Уряд Ірландії планує виплатити 400 євро за гектар фермерам за те, щоб вони вирощували зернові культури, такі як ячмінь, пшеницю та овес, щоб допомогти пом'якшити дефіцит продовольства, спричинений війною в Україні, пише Financial Times.

"Незаконне вторгнення в Україну поставило наші ланцюги поставок під величезний тиск, – заявив у вівторок міністр сільського господарства Чарлі МакКоналог. – Є потреба зосередити нашу підтримку на секторі обробки ґрунту, враховуючи вузьке вікно, яке ми маємо для посадки сільськогосподарських культур".

МакКоналог представить плани на засіданні кабінету пізніше у вівторок. Протягом кількох наступних тижнів мають бути висаджені культури, і уряд сподівається, що цей план збільшить площі вирощування зернових на 25 000 га.

Плани обробки ґрунту зосереджені на виробництві звичних для місцевості культур, які мають низький попит на хімічні добрива. Ірландія в значній мірі залежить від імпортних добрив з Росії та Білорусі, і ціни на це, а також корми, паливо та інші сировини нещодавно підскочили.

Схема стимулювання обробітку ґрунту, яку назвали програмою "воєнної обробки ґрунту", подібною до програми, яка була запроваджена в Ірландії під час Другої світової війни. Уряд також планує платити фермерам 300 євро за гектар за вирощування білкових культур, таких як горох, квасоля та люпин.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: