fbpx
Сьогодні
19:03 15 Бер 2022

США ввели санкції проти 15 представників та 1 юрособи режиму росії й білорусі

English version here

Міністерство фінансів США й Державний департамент у вівторок оголосили про запровадження санкцій проти щонайменше 15 фізичних та однієї юридичної особи, причетних до грубих порушень прав людини в росії й білорусі.

Про це йдеться в офіційних повідомленнях, оприлюднених на урядових сайтах США.

«Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США ввів санкції проти чотирьох фізичних та однієї юридичної особи на підставі Акту Сергія Магнітського», – повідомили у вівторок у Мінфіні США.

Зокрема, нові обмеження запроваджені проти судді районного суду в Москві Наталії Мушнікової. Вона сприяла уникненню юридичної відповідальності за жорстоке поводження й смерть Сергія Магнітського.

Санкції введені також проти Курчалоївського РВ МВС Чеченської Республіки росії, а також двох його співробітників, які діяли від імені уряду Чечні, коли ув'язнили й катували відомого правозахисника чеченського відділення «Меморіалу» Оюба Тітієва.

Крім того, Міністерство фінансів США запровадило повторні санкції проти самопроголошеного президента білорусі олександра лукашенка та його дружини Галини. Білоруський диктатор звинувачується у причетності до грубих порушень прав людини та масштабної корупції.

Додатково, у вівторок Державний департамент США оголосив про введення обмежень проти 11 високопоставлених представників оборонного відомства росії, серед яких фігурує і командувач нацгвардії рф Віктор Золотов. Серед іншого, російська нацгвардія була причетна до спроб придушення інакомислення на окупованих територіях України, зауважили в Держдепі.

Як повідомляється в документі, Сполучені Штати продовжать докладати всіх зусиль, щоби притягати до відповідальності всіх, хто підтримує, дозволяє та вчиняє порушення прав людини в росії, білорусі, Україні й інших країнах.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: