fbpx
Сьогодні
09:49 26 Лют 2022

ЗСУ відбили Київську ГЕС. Російська ракета прямувала у дамбу Київського водосховища: у чому загроза

ЗСУ відбили Київську ГЕС. Київська гідроелектростанція знаходиться під повним контролем ЗСУ. Російським загарбникам не вдалося її втримати.

Сьогодні вранці о 3:50 українська протиповітряна оборона збила російську ракету, що прямувала в напрямку дамби Київського водосховища, що розташована на північ від Києва. Якщо дамбу зруйнувати, повінь завдасть катастрофічних збитків внизу за течією, затопить житлові райони та села, поставивши під загрозу життя сотень тисяч людей.

Якщо київська дамба прорве, то Канівська, Кременчуцька та інші греблі каскаду будуть зруйновані, що в свою чергу може призвести навіть до аварії на Запорізькій АЕС. Крім того, прорив київської дамби призведе до руйнування Оболоні, Подолу та всього лівого берега Києва. У результаті повінь зруйнує мости та комунікації, залишивши територію без електрики, води та транспорту.

київська гес

"Українські збройні сили під час тривалих боїв цієї ночі відбили Київську ГЕС у російських окупантів. Станція повністю під контролем. Технічний персонал залишив сховища й приступив до роботи. Станом на 8-30 26 лютого 2022 року Київська ГЕС працює в штатному режимі. Слава нашим ЗСУ!", написав міністр енергетики Герман Галущенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: