fbpx
Сьогодні
18:35 20 Лют 2022

Росія розмістила у Білорусі ядерну зброю, — ЗМІ

Білоруський телеканал "Белсат" звертає увагу на той факт, що після 20 лютого 2022 року, тобто після оголошеної раніше дати завершення російсько-білоруських навчань "Союзна рішучість – 2022", на території Республіки Білорусь залишаться доставлені з РФ здатні нести ядерний боєзаряд ракетні комплекси "Іскандер".

На цю тему канал випустив окрему програму, що так і називається "Росія розмістила ядерну зброю у Білорусі", передає Еспресо.TV.

Як вважає журналіст "Белсату", редактор присвяченої міжнародній тематиці програми "ПроСвіт" Сергій Пеляса, для президента РФ Володимира Путіна має бути певний "виграш" від нинішніх навчань у Білорусі.

"Це розміщення – а, точніше, залишити тепер якусь частину, а потім підкинути ще тактичної ядерної зброї у Білорусі. Це те, що він (Путін – ред.) може виграти.

Ми ж знаємо, що і Лукашенко говорить про "Іскандери", про те, що він хотів би їх отримати. І на полігоні в Осипровичах він сказав, що хотів би "залишити" "Іскандери", тобто він визнав, що вони є. Тобто не ввести, а залишити ті, що вже є", – зазначив журналіст.

Окрім того, на думку Пеляси, про намір Кремля залишити ядерну зброю у Білорусі свідчить й та відповідь, яку РФ надала Заходу щодо безпекових питань.

"Там йде мова про дуже цікавий момент – про те, щоб американці вивели свою ядерну зброю з Європи… Американці, звичайно ж, не виведуть свою ядерну зброю з Європи. А що Росія зробить у відповідь? Вона розмістить свою ядерну зброю у Білорусі", – пояснив Сергій Пеляса.

"Для цього робиться референдум 27 лютого. І це буде оформлено чисто. Тобто на папері", – підсумував журналіст.

Як повідомляла Рубрика, російсько-білоруські військові навчання проходять у Білорусі з 10 лютого та мали завершитися в неділю, 20 лютого.

Неодноразово повідомлялося, що після навчань російські військові повернуться до місць постійної дислокації, у цьому запевняло і Міноборони РФ, і спікер президента РФ Дмитро Пєсков, і міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей.

Але вже 17 лютого Олександр Лукашенко оголосив, що російські військові залишаються в Білорусі: "Стільки, скільки треба, будуть тут збройні сили (РФ)".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: