fbpx
Сьогодні
13:16 20 Лют 2022

Лукашенко та Путін вирішили продовжити спільні військові навчання

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко та президент РФ Володимир Путін продовжать спільні військові навчання, які мали завершитися 20 лютого

Офіційна причина продовження навчань – "загострення ситуації на Донбасі", йдеться у заяві Міноборони Білорусі.

Виступаючи перед присутніми, Міністр оборони Республіки Білорусь генерал-лейтенант Віктор Хренін зазначив:

"У зв'язку зі збільшенням військової активності поблизу зовнішніх кордонів Союзної держави та загостренням ситуації на Донбасі Президенти Республіки Білорусь та Російської Федерації вирішили продовжити перевірку сил реагування Союзної держави".

"На території суміжних держав створено численні угруповання військ та сил. У тому числі – третіх країн. Підвищено рівень готовності до застосування міжвидових формувань екстреного реагування НАТО з семи до п'яти діб на випадок так званої "ескалації обстановки в Україні", підкреслив міністра оборони Білорусі Віктор Хренін.

Зі слів міністра, кратно зросла чисельність проведених поблизу кордонів союзної держави незрозумілих навчань і операцій. Очевидна їх спрямованість проти Росії та Республіки Білорусь.

У білоруському оборонному відомстві заявили, що сусідні країни (йдеться про Україну) в екстреному порядку "накачуються найсучаснішою зброєю".

Як повідомляла Рубрика, російсько-білоруські військові навчання проходять у Білорусі з 10 лютого та мали завершитися в неділю, 20 лютого.

Неодноразово повідомлялося, що після навчань російські військові повернуться до місць постійної дислокації, у цьому запевняло і Міноборони РФ, і спікер президента РФ Дмитро Пєсков, і міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей.

Але вже 17 лютого Олександр Лукашенко оголосив, що російські військові залишаються в Білорусі: "Стільки, скільки треба, будуть тут збройні сили (РФ)".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: