fbpx
Сьогодні
09:05 19 Лют 2022

Командувач ОС Павлюк заявив, що є велика імовірність здійснення терористичних актів на Донбасі

Фото: uscc.org.ua

За даними розвідки, в зв'язку з так званою "евакуацією" мешканців ОРДЛО через "загрозу з боку Києва" є висока імовірність теракту зі смертями серед мирного населення

Про це заявив командувач Об'єднаних сил Олександр Павлюк у Facebook, СБУ, "Слуга народу" у Telegram

"На даний момент окупанти здійснюють скупчення беззахисних дітей, жінок, літніх людей під виглядом евакуації.

За даними нашої розвідки, є велика імовірність здійснення терористичних актів з метою загибелі мирного населення та обвинувачення в цьому українських військових", підкреслив командувач.

У "Слузі народу" заявили, що Росія вдалася до чергових провокацій на Донбасі.

"Їм було мало вчорашніх обстрілів дитячих садочків, шкіл та житлових будинків на підконтрольній Україні території Донецької та Луганської областей.

Вони почали протиправну депортацію мешканців тимчасово окупованих українських територій, зокрема дітей до РФ", йдеться у повідомленні.

" Слуги народу" не мають жодного сумніву, що мета цієї "евакуації" – штучно створити привід для повномасштабної агресії Російської Федерації проти України.

Крім того, зазначається, що Україна не розглядає можливості звільнення тимчасово окупованих територій військовим шляхом, відповідно – не планувала й не планує жодної наступальної операції на Донбасі.

В СБУ також наголосили, що заяви терористів про нібито наступальну операцію ЗСУ – суцільний фейк.

Довідка.

Нагадаємо, окупанти в ОРЛО оголосили евакуацію населення до Росії.

Раніше таку заяву зробив ватажок "ДНР" Денис Пушилін.

Евакуацію з ОРДО організовують до Ростовської області РФ.

Згодом ватажок непідконтрольних українській владі регіонів Луганської області Леонід Пасічник також оголосив про евакуацію населення на територію Росії.

Стало відомо, що відеозвернення Пушиліна та Пасічника, в яких вони говорять про евакуацію населення через "загрозу з боку Києва", було записано 16 лютого за два дні до їх публікації.

Варто зазначити, що міністр оборони України закликав жителів тимчасово окупованих регіонів України не вірити пропагандистським тезам Кремля про "український наступ": наша армія лише обороняється.

Раніше Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний повідомив, що окупаційні війська в ОРДЛО готують евакуацію місцевих жителів, і попередив про можливі нові провокації бойовиків.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: