fbpx
Сьогодні
16:45 17 Лют 2022

Українська делегація ініціює термінове засідання ТКГ під егідою ОБСЄ

Через збільшення обстрілів бойовиків на Донбасі українська делегація у ініціює невідкладне позачергове засідання ТКГ на рівні голів делегацій та робочих підгруп

Про це йдеться у звернення української делегації, повідомляє Рубрика.

"Внаслідок понад 40 обстрілів (станом на 15-ту годину -ред) із застосуванням ствольної артилерії, мінометів та танків пошкоджена будівля дитячого садочку в районі Станиці Луганської.

Також снаряди влучили на двір Врубівського ліцею. Пошкоджено житлові будівлі та об'єкти інфрастуктури. Отримали ушкодження троє мирних жителів", заявляють представники делегації у повідомленні.

Українська делегація звернулась до представника ОБСЄ в ТКГ щодо невідкладного скликання позачергових консультацій робочої групи з питань безпеки, а також позачергового засідання ТКГ.

"Саме задля того, щоб такі провокації не могли стати приводом для ексалації ми пропонували і пропонуємо залучення представників країн Нормандського формату до участі в усіх механізмах, які здійснюють моніторинг і верифікацію дотримання режиму припинення вогню.

Ми готові до подальшої роботи в переговорному форматі задля припинення порушень і відновлення режиму тиші. Адже тільки за умови усталеного припинення вогню можливий подальший рух з гуманітарних, соціальних та політичних питань з метою мирного врегулювання конфлікту на українському Донбасі", підкреслили вони.

Довідка.

 У четвер, 17 лютого, окупанти обстріляли з артилерії Станицю Луганську, один зі снарядів поцілив у дитячий садочок.

За попередніми даними, двоє цивільних осіб отримали контузії. Також ушкоджень зазнала й комунальна інфраструктура – половина населеного пункту залишилася без електроживлення.

Військовослужбовці операції Об'єднаних сил оперативно евакуювали мирних мешканців в укриття.

Також найманці обстріляли Мар'їнку, поранена місцева жінка.

Військові експерти зазначали, що Росія може використати як формальний привід для відкритого нападу на українські території провокацію на тимчасово окупованій території Донбасу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: