fbpx
Сьогодні
22:58 15 Лют 2022

У НАТО не бачать ознак деескалації на кордоні України та Росії, – Столтенберґ

Фото: GETTY IMAGES

НАТО наразі не вбачає ознак деескалації з боку Російської Федерації поблизу українського кордону

Таку заяву зробив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ в Брюсселі перед дводенною зустріччю міністрів оборони країн альянсу, пише Радіо Свобода.

"Протягом минулих днів та тижнів ми бачили прямо протилежне – продовження військового нарощування із залученням більшої кількості військ, бойових груп та підрозділів підтримки, включаючи артилерію, протиповітряну оборону, ракети і велику кількість елементів забезпечення, що дозволяють Росії здійснити повномасштабне вторгнення в Україну взагалі без будь-якого часу на попередження. Ця картина поки не змінилася", – наголосив керівник НАТО.

Нагадаємо, що 16–17 лютого в Брюсселі відбудеться засідання Північноатлантичної ради на рівні міністрів оборони.

Головною темою зустрічі стане ситуація, що склалася в Європі у зв'язку із військовим нарощуванням Росією військових сил навколо України.

Планується і зустріч 30 союзників по НАТО з міністрами оборони України й Грузії, під час якої сторони обговорять погіршення ситуації з безпеки в регіоні Чорного моря.

Довідка.

Як повідомляла Рубрика, офіційні представники США та кількох інших країн заявляли, що вже цього тижня вторгнення Росії в Україну є ймовірним.

Засоби інформації з посиланням на джерела у розвідці називали навіть числа – наприклад, у публікації німецького видання Spiegel ішлося про 16 лютого.

Водночас офіційні особи наголошують, що немає впевненості, що Росія справді зважиться на вторгнення.

Лідери країн Заходу стверджують, що шлях дипломатії ще можливий.

Росія заперечує плани вторгнення.

Міністр оборони Сергій Шойгу 14 лютого на зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним сказав, що зараз відбуваються масштабні навчання, але більша їх частина невдовзі завершиться.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: