fbpx
Сьогодні
22:54 15 Лют 2022

Байден запевнив, що США готові до будь-якого розвитку подій

Ймовірність вторгнення Росії в Україну залишається безумовно можливою.

Про це заявив президент США Джо Байден увечері 15 лютого в Білому Домі, коментуючи ситуацію навколо України і переговори з Росією.

Байден зазначив, що українці і росіяни мають багато спільного, а під час Другої світової вони і американці воювали по один бік. До того ж, можлива війна з боку Росії не має ніякого сенсу.

"Ми готові до дипломатії з Росією і готові відповідати на потенційну атаку на Україну з боку Росії, у нас для цього є достатньо можливостей", – заявив 46-ий президент США.

"Я говорив з президентом Путіним про те, що ми готові до багаторівневої дипломатії і висловили занепокоєння щодо європейської безпеки. Ми даємо дипломатії кожен можливий шанс досягти успіху. Нації мають право на суверенітет і власний зовнішньополітичний курс. Ми будемо продовжувати політичні консультації з союзниками і партнерами.

Міністерство оборони РФ заявило, що частина військ передислокувалася з кордонів, але ми поки не можемо підтвердити цей факт.

Ми хочемо звернутися до американців, які перебувають в Україні, щоб вони покидали її прямо зараз, поки не стало занадто пізно. Також ми перенесли посольство з Києва до Львова.

Ми впевнено можемо заявити: НАТО і США не є загрозою для Росії, як і Україна не є загрозою для Росії. Ми не хочемо завдати будь-якої шкоди народу Росії.

Світ ніколи не забуде, що Росія вибрала смерті і руйнування, якщо Москва зважиться на війну в Україні", – зазначив Байден.

На його думку, дипломатія повинна працювати і Байден вважає, що дипломатичний шлях вирішення повинен бути повністю реалізований.

Він також повідомив, що США пропонують Росії нові заходи з контролю над озброєннями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: