fbpx
Сьогодні
14:34 15 Лют 2022

Лавров заявив, що відмови України від НАТО хотіли б багато європейців

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров упевнений, що відмови України від наміру вступити до НАТО хотіли б багато європейців і що ця ідея знайде продовження.

Про це заявив Лавров на прес-конференції з головою МЗС Польщі після переговорів у Москві.

"Щодо заяви посла України в Лондоні щодо можливості відмови його країни від членства в НАТО, якщо це допомагатиме встановленню миру, співпраці та загального благополуччя. Можу лише сказати, що є розумні люди. Я переконаний: якби це сталося, багато хто зітхнув би з полегшенням – у тому числі й у Європі. Ті, хто чесно підходить до підписів під документами ОБСЄ, а не намагається прикритися ними для потайного проведення політики на розкол Європи, на прокреслення нових розділових ліній", – сказав він.

На думку Лаврова, "в Україні є багато політиків і політологів, які поділяють такі оцінки", а ось представники влади "давно втратили свою самостійність і грають на музичних інструментах, які Захід їм передає".

Глава МЗС РФ також заявив, що заступник міністра оборони Великої Британії Джеймс Хіпі сказав, що якби Київ ухвалив рішення відмовитися від членства в НАТО, Лондон його підтримав би.

"Думаю, ця думка поступово пробиватиме собі дорогу. Вона вказує шлях, якого, я думаю, багато хто хоче – у Європі в тому числі", – сказав Лавров.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: