fbpx
Сьогодні
21:47 14 Лют 2022

Частина російських підрозділів почали висуватись на позиції для атаки, — CBS

Деякі російські підрозділи, зосереджені біля України, почали висуватися на позиції для атаки.

Про це з посиланням на свої джерела повідомила американська радіостанція CBS News у понеділок, 14 лютого, пише УНН.

"CBS News стало відомо, що деякі російські підрозділи покинули свої райони зосередження і почали висуватися на позиції для атаки, за словами офіційного представника США. Деякі далекобійні артилерійські і ракетні установки також були переміщені на вогневі позиції", – сказано в повідомленні.

Водночас CNN повідомляє, що російські сили, що оточують Україну "явно розширюють свої можливості для вторгнення" в будь-який час.

За словами джерела видання, вони "роблять себе більш готовими". Ці розвіддані привели США до висновку, що російська атака, в тому числі напад на столицю, Київ, може початися без попередження, сказало CNN джерело.

Згідно з двома джерелами, знайомими з недавніми оцінками, в даний час на кордоні з Україною знаходиться близько 130 тис. російських військовослужбовців.

У той же час, як повідомило джерело, США поки не називають дії Росії "останніми приготуваннями", тому що у Путіна ще "є час віддати наказ про припинення будь-яких військових дій".

За даними, зібраними командою Conflict Intelligence Team, підготовка Росії до масштабної операції "практично завершена або буде завершена протягом лічених днів".

"Можна сказати, що незалежно від того, чи буде відданий наказ про початок операції, до повного завершення її підготовки залишаються лічені дні. Ми ще можемо спостерігати прибуття в райони зосередження частин ВДВ і ВНГ або, наприклад, перекидання додаткової авіації. Однак не буде перебільшенням сказати, що до розтиражованої дати початку настання 16 лютого всі приготування цілком можуть бути завершені", – вважають в CIT.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: