fbpx
Сьогодні
19:48 14 Лют 2022

"16 лютого стане Днем єднання": Зеленський звернувся до українців

Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський в контексті загрози вторгнення Росії вважає, що проти України системно ведуть війну на всіх фронтах. Але, на його думку, сьогодні країна сильна як ніколи.

Про це він сказав у відеозверненні до українців.

За його словами, перед Україною постали серйозні зовнішні і внутрішні виклики, що вимагають від президента і громадян відповідальності, впевненості і конкретних дій.

"Нас лякають великою війною і вкотре призначають дату військового вторгнення. Це вже не в перший раз. З нами системно ведуть війну на всіх фронтах. На військовому – збільшують контингент навколо кордонів. На дипломатичному фронті – намагаються позбавити нас права самостійно визначати зовнішньополітичний курс. На енергетичному – обмежують постачання газу, електроенергії та вугілля. На інформаційному фронті – прагнуть посіяти паніку серед громадян та інвесторів через засоби масової інформації", – зазначив Зеленський.

Водночас, на його думку, Україна сьогодні сильна як ніколи.

"Нам кажуть, що 16 лютого стане днем нападу. Ми зробимо його Днем єднання. Відповідний указ уже підписано. Цього дня ми вивісимо національні прапори, надягнемо синьо-жовті стрічки та покажемо всьому світу нашу єдність. У нас одне велике європейське прагнення. Ми хочемо свободи й готові її виборювати. На нас із неба дивляться 14 тисяч захисників та мирних громадян, загиблих у цій війні. І ми не зрадимо їхню пам'ять", – закликав Зеленський.

За його словами, сьогодні у світі визнають, що від України та її армії залежить безпека Європи і всього континенту.

"Ми прагнемо миру, і ми хочемо вирішувати всі питання виключно шляхом переговорів. І Донбас, і Крим повернуться в Україну. Виключно дипломатичним шляхом. Ми не зазіхаємо на чуже, але і свого не віддамо, – підкреслив Зеленський.

Він також зазначив, що українці впевнені у своїх Збройних силах, але військові теж "повинні відчувати нашу підтримку, нашу згуртованість і нашу єдність".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: