fbpx
Сьогодні
16:08 14 Лют 2022

Кроки Держдуми РФ щодо визнання "ЛДНР": Рада почала готувати відповідь

Фото: Reuters

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що в парламенті готують постанову про територіальну цілісність України у відповідь на можливе визнання РФ терористичних організацій "ЛДНР" окремими державами.

Про це він заявив на брифінгу у парламенті, передає Цензор.НЕТ.

"Я знаю що готується відповідна постанова у парламенті України, яка ще раз підкреслить належність територій так званих "ЛНР" і "ДНР" до територіальної цілісності України. Ця постанова готується і я думаю, що до кінця дня вона буде зареєстрована. Мою особисту позицію ви знаєте – все, що визнано ООН, – це є територія України", – зазначив він.

Стефанчук зазначив, що на Погоджувальній Раді обговорювали питання, що всі гілки влади будуть напрацьовувати власну державницьку позицію щодо Мінських угод.

"Можливе голосування про визнання "ЛДНР" – це не перше і не останнє рішення Росії, яке викличе нерозуміння в усього світу", – додав очільник Ради.

Нагадаємо, 19 січня Комуністична партія внесла до російської Держдуми проєкт звернення до президента Володимира Путіна з проханням визнати так звані Донецьку і Луганську "народні республіки". Російські ЗМІ повідомляють, що його можуть розглянути 15 лютого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: