fbpx
Сьогодні
16:24 10 Лют 2022

Нардепам пропонують збільшити видатки на оборону на 11,6 млрд грн

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №7012-1, який передбачає внесення змін до закону України про державний бюджет на 2022 рік щодо збільшення видатків на оборону на 11,6 млрд грн.

Відповідний документ оприлюднено на офіційному порталі парламенту.

"Проєкт підготовлено з метою забезпечення термінового збільшення видатків Міністерству оборони для підвищення обороноздатності держави в умовах посилення агресивних дій з боку Російської Федерації біля кордонів з Україною", – йдеться в пояснювальній записці документа.

Зокрема, проєктом пропонується спрямувати на поетапне підвищення грошового забезпечення військовослужбовців 8 млрд грн, 2,45 млрд грн – на відновлення запасів обмундирування, індивідуальних засобів захисту (шоломів та бронежилетів), ще 1,15 млрд грн – на розвиток та формування Сил територіальної оборони.

"Реалізація положень законопроєкту дозволить посилити обороноздатність держави та підвищити рівень соціального захисту військовослужбовців та членів їхніх сімей", – наголошується в документі.

Як повідомлялося, Державним бюджетом на 2022 рік Міністерству оборони затверджені видатки в розмірі 133 млрд грн. З них 61,9 млрд грн за фондом оплати праці для забезпечення виплати грошового забезпечення військовослужбовцям та заробітної плати. Ще 28 млрд грн – на розвиток, закупівлю, модернізацію та ремонт озброєння, військової техніки, засобів та обладнання.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: